Piwo na stadionie. Warszawski Festiwal Piwa II.
Sezon piwnych imprez masowych rozkręca się na dobre. Żeby dany festiwal odstawał od reszty i robił wrażenie, nie wystarczy już ciekawe ...
Sezon piwnych imprez masowych rozkręca się na dobre. Żeby dany festiwal odstawał od reszty i robił wrażenie, nie wystarczy już ciekawe ...
Poza swoim regularnym asortymentem Nøgne Ø warzy też piwa specjalne, które zwykle faktycznie się nie lada wyróżniają spośród rozbudowanej...
Jak ten czas leci. Ale powoli zbliżam się ku końcowi nagromadzonych zapasów polskiego craftu. Co oznacza, że trzeba się będzie za niedług...
Wschodząca gwiazda angielskiego piwowarstwa, browar Siren, z pewnością ma taką a nie inną nazwę po to, żeby kojarzyła się z syrenim śpiew...
Na początku był węgiel. Potem powstało Tyskie, a później otwarto Białą Małpę, w której można się było napić z wielukranów w końcu jakiego...
Dzisiejszy odcinek stoi pod znakiem stylów angielskich i belgijskich. Inaczej mówiąc, jest sumarycznie raczej mało chmielowo.
Von Freude to młodziutka inicjatywa kontraktowa z Hamburga, reklamująca się takimi suchymi hasłami jak „Amarillo hops for president!” Ni...
Obiegowa opinia głosi, że festiwale piwne dzielą się na takie dla Januszy, którzy chłepcą lagery przy długich ławach podczas gdy dogrywa ...
Relacja z Beer Geek Madness „się pisze”, no ale zawsze jest dobra pora na kolejny sześciopak, co nie?
Estonia i piwo – takie połączenie większości kojarzy się z klasycznym Saku Porterem oraz nieznośnym piwem w bardzo ciekawej butelce, czyl...
Dzisiaj będzie typowo nowofalowo. Tylko jedno piwo w zestawieniu w teorii nie ma oszałamiać zmysłów modnymi obecnie odmianami chmielu. ...
Alexander Himburg wydaje się hołdować zasadzie, że za tym co najlepsze, trzeba się rozglądać za granicą. Toteż w browarze Michelstädter p...
Duński rynek piwny jest mocno specyficzny. Brak wyrobienia konsumenckiego wydaje się być odwrotnie proporcjonalny do jakości krajowych pr...
Trzy style nowofalowe – IPA, imperial IPA oraz APA, a dla kontrastu trzy piwa w spokojniejszych, starszych stylach, czyli hefeweizen, mil...