Powiew wiosny – piwa z kwiatem bzu
Do bzu mam nieco sentymentalny stosunek. W mojej rodzinie od dawien dawna zbiera się kwiaty bzu kiedy tylko rozkwitnie i robi z nich syro...
Do bzu mam nieco sentymentalny stosunek. W mojej rodzinie od dawien dawna zbiera się kwiaty bzu kiedy tylko rozkwitnie i robi z nich syro...
Nic nie zapowiadało takiego shitstormu jaki się rozpętał w sobotę za sprawą pewnego artykułu na stronie internetowej Wybiórczej. Ale po ...
Sucha ta aliteracja w tytule, wiem. Niemniej jednak, z wszystkich inicjatyw piwowarskich powstałych w Polsce w zeszłym roku to Pr...
Czy istnieje śniadanie doskonałe? Ja zazwyczaj rano szamię jajecznicę w różnym wsadem bądź gotowaną, rzadziej pieczoną kiełbasę od zaufan...
Do niedawna Katowice były piwną pustynią. Podczas gdy w Krakowie już działały multitapy, stolica Śląska była pod tym względem niedo...
Młody browar w czeskim Třebíču poczyna sobie coraz śmielej. Mając na koncie bardzo udane piwo typu IPA wypuścił na rynek piwo wędzone, k...
O nowej inicjatywie piwowarskiej w samym jądrze ciemności Podkarpacia (żeby mi się nikt nie obraził - moje korzenie sięgają rejonu Gorlic...
Będąc w odwiedzinach w rodzinnych stronach mojej Żony ciężko było się oprzeć wizycie w młodziutkim browarze restauracyjnym Watra w Zakopa...
Williams Brothers to jeden z sympatyczniejszych browarów nowofalowych. Po pierwsze – historia powstania. Bracia Williams prowadzili sklep...
Działo się. W zasadzie po przeczytaniu podsumowania roku poczynionego przez Docenta , niewiele mam do dodania. Parę kwestii nie zostało j...
Imperator Bałtycki – jest to dość górnolotna nazwa dla piwa, zważywszy na jakość i renomę uznanych polskich porterów bałtyckich. Skoro ma...
Doświadczenie mówi że nie bardzo. Piwa bezalkoholowe zazwyczaj nie mają ciała, a paleta aromatów na jaką można się w nich nadziać jest do...